Vaste planten

Informatie over vaste planten

Vaste planten zijn kruidachtige planten – dus geen bomen of heesters – en vormen een brede groep tuinplanten voor toepassing in de vaste plantenborder of in pot op het terras. Zo worden tot de verzamelnaam van vaste planten ook rotsplanten, siergrassen, tuinvarens, kruidenplanten, bodem bedekkende vaste planten en schaduwplanten gerekend.

Vaste planten vormen het kleurenpallet van een tuin. In de lente verschijnt het frisse groen en komen de bovengrondse plantendelen tot leven. Vaste planten bieden een pracht scala aan kleurige bloemen met uiteenlopende bloeitijden van het vroege voorjaar tot het late najaar. Het vaste plantenassortiment omvat planten van verschillende hoogten van zeer laag bodem bedekkend tot metershoge solitairen. Verrassend zijn vaak ook bladvorm en bladkleur. In het najaar sterven – uitgezonderd de groenblijvende soorten – de bovengrondse delen af, maar de kruidachtige worteldelen onder de grond overleven en bereiden zich in de winter-rustperiode voor op het volgende groeiseizoen. Na de winterrust, in het voorjaar begint de cyclus weer van voren af aan.

Tuincentrum D`n Heikant in Aarle-Rixtel biedt u een zeer breed assortiment vaste planten waarmee u een schitterende borderbeplanting kunt samenstellen. Bij Tuincentrum D`n Heikant vindt u meer dan 1250 soorten vaste planten, rotsplanten, siergrassen, bamboe, vaste tuinkruiden, bodembedekkers en schaduwplanten.

Tuincentrum d'n Heikant

De groenste vingers van Laarbeek?
Die vind je bij Tuincentrum D`n Heikant.

Openingstijden

  • Maandag 08.00 - 18.00 uur
  • Dinsdag 08.00 - 18.00 uur
  • Woensdag 08.00 - 18.00 uur
  • Donderdag 08.00 - 18.00 uur
  • Vrijdag 08.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 08.00 - 17.00 uur

Contact

Bakelseweg 1
5735 SC Aarle-Rixtel
Copyright © 2021-2024 Tuincentrum d'n Heikant. Disclaimer
Creatief online met Creatievelink