terras en balkon

Home » terras en balkon

img

Terras en Balkonplanten

In het voorjaar worden willen we allemaal weer naar buiten en verlangen we naar een fris voorjaar en een kleurige zomer.
De potten op terras en balkon zijn vaak als eerste aan de beurt. Het is verstandig om dan de juiste producten te gebruiken om verzekerd te zijn van veel groei en bloei plezier.
Planten op het balkon en terras staan meestal in potten. Planten in potten hebben het relatief zwaarder dan planten in borders. Door de beperkte ruimte in potten kan er makkelijk een tekort ontstaan aan  water en voeding. Voor deze planten is een goede verzorging dus extra belangrijk.

————————————————————————————————————————————————

22_terrasbalkon_normal

Het begint bij een goede voedingsbodem…

Drainage in potten is erg belangrijk. Voor een goede waterhuishouding adviseren wij om onderin de pot een laag van 3 tot 4 cm hydrokorrels te doen.Gebruik een grond, liefst met voeding voor 6 maanden en die veel water vast kan houden. Pokon Terras- en Balkon Potgrond is hier een goed voorbeeld van. Dit soort hoogwaardige potgronden zijn weliswaar wat duurder, maar in verhouding tot de prijs van planten en het extra plezier dat u van uw planten zult hebben zeker waar voor uw geld.

————————————————————————————————————————————————

144180p_1jout… en de juiste voeding

Naast een goede grond hebben terras- en balkonplanten behoefte aan een goede voeding. Als u een standaard potgrond gebruikt, zal deze voor ca. 2 maanden voeding bevatten. Daarna is het zaak om de planten bij de voeden met een goede voeding. Hierin zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeuren meerdere mogelijkheden.