Onderhoud gazon

Home » Onderhoud gazon

De onderhoudsbeurt om uw gazon in topconditie te brengen!

Gazons vragen minder onderhoud dan men denkt. Mits een jaarlijks onderhoud in het voorjaar en in de zomer kan u door een gerichte behandeling uw grasmat in topconditie houden. Enkele handige hulpmiddeltjes zullen u daarbij helpen.


Maaien moet u altijd doen, maar met DCM kunt u zichzelf veel moeite besparen. Het aanpakken van mos, onkruiden bestrijden en uw gazon doorzaaien kan in een handomdraai. Een sterke en gezonde grasmat geeft mos en onkruiden weinig kans. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Structuur betekent veel voor een gezond en stevig gazon. Daarom moet bij de aanleg veel belang gehecht worden aan een aangepaste gazonbodem met de juiste luchtige structuur en een correcte voedselvoorraad. DCM Organische Gazonmeststof is een uitstekend organisch bodemverbeterend middel voor de aanleg van gazons. Uw gazonbodem zal een betere waterhuishouding en een hoger vochthoudend vermogen hebben. De zachtwerkende voedingsstoffen die erin verwerkt zijn, zullen langzaam vrijkomen voor een rustige en constante grasgroei.

De toplaag afwerken met dit bodemverbeterend middel na het zaaien verhindert dat graszaad wegwaait, opgegeten wordt door vogels of uitdroogt na de kieming. Ook het herstellen van beschadigde of kale plekken en het uitvlakken van molshopen en andere oneffenheden in het gazon is kinderspel met DCM Organische Gazonmeststof.