Gazon in de winter

Home » Gazon in de winter

img

Wapen je gazon tegen de winter

Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Spelende kinderen, droogte en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken waar door de droogte en betreding het gras grotendeels is verdwenen, krijgen best een duwtje in de rug om zich vóór de winter weer helemaal te vullen met gras. Een bemesting van het gazon met een aangepaste formule is daarom erg belangrijk.

Ideaal voor een wintersterk gazon is de DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar (NPK 8-4-15). Wanneer uw gazon in het voorjaar een stapje voor heeft, krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

De speciale formule met voldoende stikstof (N), fosfor voor de wortelvorming (P) en een hoog gehalte aan kalium (K) voor een sterk gazon, werd aangevuld met 3 % magnesiumoxide (MgO) en ijzer voor een diepgroene graskleur. Het extra magnesium en ijzer in deze gazonmeststof garanderen een blijvende diepgroene kleur, de hele winter lang. Het ijzer is gebonden onder de vorm van ijzerchelaat dat geleidelijk vrijkomt, vlekken op tegels of kleding zijn dus uitgesloten.

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar is verkrijgbaar in zakken van 10 kg en van 20 kg inMINIGRAN® TECHNOLOGY Dankzij dit unieke ‘propere korreltje’ is deze meststof uiterst gebruiksvriendelijk. Deze meststof is stofvrij en het uitstrooien ervan geurloos en proper. De korreltjes worden niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren dankzij de gelijkmatige verdeling een perfect homogene grasgroei en een schitterend groen gazon.

Een jaarlijkse bekalking met DCM Groen-Kalk® zorgt voor een goede zuurgraad van de bodem. Bekalken kan makkelijk in de herfst of zelfs in de winter, het gazon wordt dan toch nauwelijks gebruikt. Een goede zuurgraad van de bodem bepaalt eveneens sterk de algemene conditie van het gazon.

Tip

Het is raadzaam bij de laatste maaibeurten het gras iets langer te laten (5 – 6 cm i.p.v. 3 – 4 cm).